Burgemeesterskamer

Hoewel de inwoners van Montfoort het "De Burgemeesterskamer" noemen, heeft deze ruimte van oudsher gediend als raadskamer. Hier kwamen schepenen en stadhouders van Montfoort samen om beslissingen te nemen voor hun stad. Pas in de laatste eeuw heeft de burgemeester zijn intrek genomen in deze historische kamer.
 
Bij het betreden van de zaal vallen de imposante balken en de gracieuze schouw onmiddellijk op. De monumentale schouw, afkomstig uit een Wassenaarse villa en daterend uit de 17e eeuw, heeft in de jaren '60 zijn thuis gevonden in deze ruimte.
 
De Burgemeesterskamer is bij uitstek geschikt voor diners en borrels, vooral voor grotere gezelschappen. Samen met de Poortkamer biedt de gehele bovenverdieping een scala aan mogelijkheden voor diverse gelegenheden. Hier komen historie en moderne bijeenkomsten samen, waardoor deze ruimte een unieke setting vormt voor bijzondere momenten.
 

Even binnenkijken?

Benieuwd naar de Burgemeesterskamer? Kom gerust eens binnenlopen om onze ruimtes te bekijken of vraag vrijblijvend informatie aan via info@oudestadhuis.nl.